Мальдіви

Територія райського задоволення

Найяскравіші, барвисті і просто ідеальні морські узбережжя, які ви коли-небудь бачили на зображеннях - стають реальністю на Мальдівах. Саме тут вода в океані максимально тепла і нереально оксамитова, повітря пронизане солодким ароматом кокоса і досконалою безтурботністю, все це спонукає до найкращого пляжного відпочинку.

Райські острови знаходяться на краю Індійського океану, і кожен з них має в країні своє призначення: радо зустрічає гостей з усього світу острів-аеропорт, приємно дивує острів-столиця і ваблять своїм висококласним сервісом острова-готелі. На узбережжях місцевих курортних атолів (коралові острови, що мають вигляд суцільного або розірваного кільця, що оточує лагуну) створені всі умови для райського релаксу. Цьому сприяє сприятливий клімат, казкова флора і фауна, і першокласний сервіс досконалих готелів.

Саме природа - головна і неймовірна пам'ятка Мальдівських островів. Тож не дивно, що емблемою країни є кокосова пальма, а національним символом вважається квітка троянди. На території островів повно барвистих і унікальних рослин, в основному завезених сюди з інших країн, що благополучно прижилися в комфортних умовах. Більшість з дерев плодоносять смачними екзотичними фруктами. Папайя, ананаси, манго, банани, цитрусові і навіть кавуни, які тут, здається, мають особливо райський смак.

Мальдіви - це саме те місце, про яке кажуть: «краще один раз побачити». Туристична агенція Хеппі Рест пропонує своїм туристам тільки кращі курорти і найгарячіші ціни. Поспішайте переконатися самі!

Загальна інформація про країну

Столиця держави: Мале (90 000 тис. Чол.)

Географія: Мальдівські острови - це 1192 коралових острова, розташованих в 670 км на південь від Шрі-Ланки.

Майже вся територія держави знаходиться під водою. Протяжність коралового архіпелагу становить: 820 км з півночі на південь і 120 км зі сходу на захід. Загальна площа Мальдівських островів 298 кв. км.

Офіційна мова: діверхі (відноситься до індоарійських мов)

Національна валюта: Мальдівська рупія / MVR

Релігія: іслам

Клімат: рівномірний і теплий протягом усього року. Середня температура вдень + 30 С, вночі - до + 25 ° С Температура води в океані цілий рік +25 +27 С.

Відпочинок: Популярні курортні міста

Природа нагородила Мальдіви унікальністю в усіх проявах. Тут немає річок і гір, і майже вся територія знаходиться під водою. Всі атоли - це вершини однієї великої вулканічної гори, основи якої затаїлися на дні океану.

Вибираючи для себе гарячі тури на Мальдіви, не варто звертати особливої ​​уваги на «зірковість» тутешніх готелів. Навіть самий бюджетний варіант житла не обмежує доступність до бірюзового океану і безкінечних білосніжних пляжів, які розташовані всюди.

Мале

Столиця Мальдівських островів - Мале. Місто порушує загальну концепцію абсолютного пляжного відпочинку, і в той же час дивує. На території довжиною в 2,5 км і 1 км. шириною вишикувалися міські хмарочоси і розмістилися автомагістралі. Саме тут проживає третина всього місцевого населення.

Туристи вибирають Мале не для пляжного відпочинку. У столиці навіть немає таких пляжів де б змогли відпочивати туристи, лише невелика зона для відпочинку місцевих жителів після роботи і райський куточок для серферів. Але маленьке місто має багато історичних пам'яток.

Головною визначною пам'яткою вважається мечеть «Велика П'ятниця», купол якої виконаний повністю із золота. Цікаво, що відвідати головне історичне місце країни можуть одночасно більше, ніж 5 тисяч осіб.

Уздовж головної вулиці, що розташована на набережній, можна побачити будівлю уряду, місцеві банки і бізнес-офіси.

Яскраве враження ви безсумнівно отримаєте, відвідавши місцеві барвисті ринки, наповнені яскравими товарами мальдівських жителів. Тут вам запропонують і самі незвичайні фрукти, і тільки спійманий морський улов, всілякі вироби з бамбука і кокосового дерева, безліч сувенірів та місцевих смаколиків.

Кухня

При одному тільки погляді на різноманітність екзотичних фруктів, морських і рибних делікатесів, здається, що ваші рецептори вибухнуть від задоволення. Кухня мальдівців максимально проста, але, в той же час, наповнена тисячами смакових відтінків. Це якась суміш традицій пряних арабських країн і різноманітної Індії.

Основою в приготуванні більшості страв є рис і риба. Найчастіше крупу подають з тунцем і приправою карі, а також, з морепродуктами, овочами або ж її варять в кокосовому молоці. Свіжу рибу коптять, сушать, відварюють, запікають... Дуже популярні всілякі рибні супи, пироги з начинкою з морських мешканців, рулети «Кіміа», паштети, котлети з кокосом і тунцем «гулу».

Майже всі традиційні десерти мають в своєму складі кокос - пудинги, випічка, солодкі фруктові пасти. І краще за все вони смакують в спекотний день в поєднанні з прохолодним свіжовичавленим соком або традиційним солодким зеленим чаєм з молоком.

Алкогольні напої в країні подають тільки в ресторанах при готелях. Хоча тут, здається, що легко сп'яніти можна вже від самої атмосфери!

Кожен справжній мандрівник, хоч коли-небудь, просто зобов'язаний відвідати райські острови. Купити гарячі тури на Мальдіви по гарячим цінами - ідеальний спосіб здійснити свою мрію. Туристичне агентство Хеппі Рест економить ваш бюджет і примножує тільки кращі незабутні емоції!

5 речей, які необхідно зробити на Мальдівах:

  • Накупатися в бірюзовій лагуні.
  • Дізнатися про Мальдіви «по-справжньому», відвідавши міста місцевих жителів.
  • Вдосталь наласуватись екзотичними фруктами і привезти пів валізи додому.
  • Заповнити пам'ять телефону кращими в світі пейзажами та фото.
  • Сп'яніти від щастя в райському куточку світу.

 

м. Київ, вул. Межигірська 56
м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 16, оф. 309.

Image
logo

+38 (063) 795 36 34
Viber/WhatsApp
+38 (063) 053 70 62
Viber/WhatsApp
+38 (095) 707 19 20
Viber/WhatsApp

partner logo3

© Copyright HappyRest