Грузія

Гірське щастя з морським присмаком

Коли дивишся на вершини гір, закутані густою соковитою зеленню, переповнює особливе почуття свободи, яке повністю характеризує грузинський народ. Їх широка відкрита душа, здається, не має меж гостинності. У кожному будинку вас зустрічають як найважливішого гостя, ситно  годують домашніми «шедеврами» і діляться життєвими примудростями за довгими тостами та келихом ароматного домашнього вина.

Гірська, вічнозелена Грузія приваблює туристів цілий рік. Влітку вас чекає сонячне узбережжя Чорного моря, взимку - екстремальні снігові курорти, навесні Грузія потопає в цвітінні, а восени пожинає плоди і робить традиційне Ткемалі і Сацебелі. Це країна, де завжди весело і натхненно, ситно і трохи хмільно. До Грузії неможливо не повернутися, адже навіть за найкоротший період, вона надійно прив'язує і стає рідною.

Туристична агенція Хеппі Рест знає, де вас чекає ідеальний відпочинок для душі і тіла. Гарячі тури в Грузію - найкраща можливість отримати заряд позитивної енергії на весь рік.

Загальна інформація про країну

Столиця держави: Тбілісі (1,8 млн.)

Географія: на заході країна межує з Чорним морем, на заході та півдні - з Туреччиною, на півдні - з Вірменією, на сході - з Азербайджаном, і на півночі - з Росією.

Офіційна мова: грузинський (Картулад)

Національна валюта: грузинський ларі (GEL)

Релігія: грузинське православне християнство

Клімат: залежить від регіону. На сході - мінливий: від помірного до субтропічного, на заході - субтропічний. Літо по всій країні дуже спекотне і задушливе, в Тбілісі температура може підніматися до 35-40 ° С. Середні температури січня - від + 3-9 С, гірських районах може досягати до -16-20 С.

Відпочинок: Популярні курортні міста

Колоритна Грузія переповнена старовинними храмами та церквами, фортецями і палацами, національними парками та монастирями. Їх велич непідвладна часу. Країна не перестає розвиватися, і дивує з кожним її відвідуванням новими архітектурними витворами, що не мають аналогів у всьому світі.

Хеппі Рест попереджає, що тури в Грузію - це занадто смачна, яскрава і насичена подорож, яку ви просто не зможете забути, і яка обов'язково повинна повторюватися.

Сучасний Батумі полонить з першої зустрічі. Саме в цьому місті чітко видно, наскільки стрімко розвивається країна. Зміни в місті за останні роки приємно вражають: численні архітектурні споруди, якісний європейський сервіс обслуговування в модернових готелях, кращі ді-джеї світу в першокласних нічних клубах...

Тут збираються туристи різних вікових категорій зі всієї Європи і ближнього зарубіжжя, адже тури в Батумі - це по-справжньому незабутні емоції.

На найпопулярнішому курорті Грузії для тих хто надає перевагу пляжному відпочинку точно знайдуть свій «райський куточок» на чорноморському узбережжі. Тут безліч ресторанів і кафе, нічних дискотек і всіляких розваг на будь-який смак.

Відомий Батумі і своїми лікувальними властивостями. Поєднання гірського і морського повітря, м'якого клімату і мінеральних джерел створюють всі умови, щоб відмінно оздоровитися і набратися сил в одному з численних лікувально-курортних санаторіїв.

Але головною визначною пам'яткою міста серед туристів є, звичайно ж, його найстаріший район. Тут, серед вузьких брущатих вуличок, зберігають свою історію незруйновані будівлі ще з 19 століття. По сусідству зі Старим Батумі знаходиться «серце міста» - Батумський бульвар, де можна насолодитися виступом співаючих фонтанів, погодувати пеліканів і обов'язково скуштувати місцевий десерт в легендарному кафе з фільму «Любов і голуби».

Тбілісі - суміш всіляких архітектурних стилів і деталей. Старовинні вулички тут щільно перетинаються з широкими проспектами, а поруч з багаторічними історичними будівлями все такі ж неруйнівні стоять панельні будинки з часів СРСР.

Знайомство зі столицею Грузії Хеппі Рест рекомендує почати з прогулянки по Старому місту, відвідати найвідоміші пам'ятки - гори Давида або Мтацминда, звідки відкриваються по-справжньому запаморочливі види. На вершині знаходиться не менш відома фортеця Нарікала, побудована ще в 4 столітті.

Район сірчаних лазень - Абанотубані - ще одне знакове місце в столиці. Тут всюди збудовані в східному стилі невеликі будівлі з куполами, всередині яких кожен бажаючий може відчути цілющі властивості гарячих джерел.

Після довгих прогулянок саме час покуштувати ситну місцеву кухню. Тим більше, що справжні «шедеври грузинської кулінарії» можна спробувати прямо на вулиці. У численних кіосках кухарі (практично завжди - чоловіки) в лічені хвилини приготують для вас соковите хачапурі, і будуть безмежно щасливі, якщо ви приймете його в подарунок.

Почесну нішу найстарішого історичного гірськолижного курорту всього Кавказу займає Бакуріані. Сонячне місто, розташоване на мальовничому схилі Тріалетського хребта, оснащений потужними трасами і численними підйомниками для любителів екстриму. Тут можна вдосталь накататися на лижах, скейтбордах, ковзанах і навіть на сноумобілях.

Тури в Бакуріані - відмінний варіант для сімейного відпочинку. На гірськолижному курорті разом з дітьми ви зможете зробити свої перші кроки в екстремальному спорті. Нескладні траси і прийнятні ціни посприяють якнайшвидшому навчанню. Сезон, як правило, відкривається в грудні, коли погода вже більш-менш стабільна - з легким морозом і невеликими снігопадами.

Крім драйвових почуттів, ви обов'язково відчуєте естетичне задоволення. Варто тільки подивитися навколо, де в снігових лавинах потопають вічнозелені сосни і ялини. Відпочинок в Бакуріані ідеально піддійте для туристів, які хочуть провести час без зайвої суєти, возз'єднатися з первозданною красою природи.

Візитною «гірськолижною» карткою Грузії є Гудаурі. Сучасний молодий курорт пропонує гостям зручні широкі траси різноманітної крутості. Підйомники Гудаурі можуть одночасно обслуговувати більше 10 тисяч чоловік. До вашого розпорядження - 7 канатних доріг, 50 км трас, сноу-парк і нескінченні схили. З грудня по жовтень тут дуже м'який клімат, і навіть в морозні дні низька температура не відчувається.

Гудаурі - справжня знахідка для фрірайдерів - любителів позатрасових спусків з гори. Також, тут є всі умови для захоплюючого катання по недоторканим сніжним схилам. За допомогою гелікоптера можна дістатися навіть до розкішних снігових околиць Хрестового перевалу.

Після денних активностей, за традицією, варто віддати перевагу релаксу для проведення часу  в лазні чи сауні, відвідати шедеври місцевої кухні в одному з місцевих ресторанчиків і насолодитися приємною втомою.

Курортне місто Гудаурі з кожним роком продовжує стрімко розвиватися і набирає популярності серед гірськолижників. Хеппі Рест пропонує спланувати свій незабутній відпочинок заздалегідь, щоб встигнути придбати гарячі тури в Гудаурі за найвигіднішими цінами.

Кухня

Десь в одному з численних гарячих хачапурі, якими грузини радо і щиро діляться зі своїми гостями, надійно зберігається рецепт вічного свята. Грузія - «смачна» країна, де вміють і люблять готувати, і головне, знають, чим здивувати як любителів м'яса, так і завзятих вегетаріанців.

Знайомство з національною грузинською кухнею починається з різноманітних пряних закусок. Смажені баклажани з горіховою начинкою, лобіо, пхали - незвичайне поєднання овочів, пікантних спецій та зелені ідеально доповнюють келих домашнього витриманого вина.

Основні страви зазвичай складаються з м'яса, риба на грузинській кухні рідкісний гість. Та й навряд чи ви згадаєте про неї, коли відчуєте аромат Мцаваді (шашлику з різних сортів м'яса), спробуєте соковитий хінкалі або скуштуєте незвичайне поєднання горіхів з куркою в пікантному Сациви. Значну роль на грузинській кухні мають власноруч приготовані соуси: кисло-гострий Ткемалі, кислувато-солодкий Сацебелі, пікантний Баже - це те, без чого не обходиться жодна трапеза.

Ще однією головною складовою ситного колоритного меню є ароматна випічка. Аджарський, Імеретинський, Мегрельський - все це про улюблене хачапурі. Солонувата, тягуча і обпалююча сирна начинка в м'якому дріжджовому тісті погубила не одну витончену фігуру. Адже так складно зупинитися на одному, коли їх так багато.

Не менший асортимент і серед традиційних десертів. Чурчхела, Пахлава, Казінакі, Пеламуші - майже всі мають в своєму складі (або ж в якості прикраси) хрусткі горіхи і незабутній пряний аромат.

Купуючи тури в Грузію, забутьте про дієти і заборони, і ви отримаєте максимум задоволення від кожного по-справжньому шедеврального блюда.

 

5 речей, які необхідно зробити в Грузії:

  • Привести в порядок душу та тіло в сірчаних лазнях в Абанотубані.
  • Спробувати всі види хачапурі (як мінімум - три!).
  • Зарядитись адреналіном, спустившись з найкрутішого спуску на гірськолижному курорті.
  • Закарбувати в пам'яті тихі вечори на березі Чорного моря.
  • Навчитися найдовшому грузинському тосту.

м. Київ, вул. Межигірська 56
м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 16, оф. 309.

Image
logo

+38 (063) 795 36 34
Viber/WhatsApp
+38 (063) 053 70 62
Viber/WhatsApp
+38 (095) 707 19 20
Viber/WhatsApp

partner logo3

© Copyright HappyRest