Єгипет

image001

Єгипет - колиска однієї із найдавніших цивілізацій історії людства.

Ви не можете назвати себе мандрівником, не побувавши в Єгипті, не здивувавшись пірамідам і не відчувши подих Сахари ...

Пропалена сонцем і спекотна - якщо ваші асоціації про Єгипті зводяться тільки до таких понять, то ви або не були на пустельних землях, або ж пора відкрити цю чарівну країну по-новому!

Приготуйтеся побачити інший незвіданий підводний світ, і зануритися в далеке минуле, яке гармонійно і колоритно поєднується з сучасним ритмом життя єгиптян.

Загальна інформація про країну

Столиця держави: Каїр (17 млн.чол.)

Географія: сусіди Єгипту на заході: Лівія; на півдні: Судан; на сході: Палестинська автономія, Ізраїль; морський кордон - з Саудівською Аравією і Йорданією.

На півночі країна омивається Середземним, а на сході - Червоним морем, які з'єднуються Суецьким каналом.

Офіційна мова: арабська

Національна валюта: єгипетський фунт

Релігія: іслам

Клімат: тропічний пустельний, з дуже жарким літом і прохолодною зимою (в січні вдень температура досягає до + 20-25 C, вночі + 7-12 С)

Доступні курорти практично цілий рік - одне з найголовніших визначних пам'яток Єгипту.

Оточена пустельними горами Хургада, стане ідеальним місцем для сімейного, спокійного відпочинку. Тут постійно розвивається сервіс та обслуговування, що підійдуть самому вимогливому гостю. Любителі активного відпочинку зможуть сповна насолодитися дайвінгом, а для більш спокійного відпочинку - в асортименті місцеві пляжі і чисте море з пологим заходом. Знамениті бухти Шарм Ель Шейху - рай для дайверів з усього світу. Барвистий підводний світ, немов у мультфільмі «Немо». Будьте впевнені, що побачивши на власні очі кораловий риф в найчистіших водах Червоного моря, ви запам'ятаєте це назавжди. Невелике місто Дахаб розміщене уздовж Червоного моря на Синайському півострові. Це місце знаходиться в унікальному геологічному регіоні, в якому море, гори і пустеля, тісно пов'язані один з одним. Ви самі зможете вибрати пригоди до душі: підводне плавання або катання на верблюдах і бедуїнський сніданок, баггі або парасейлінг ... Тут однозначно не буде нудно!

image002

Місто-курорт Таба розташоване практично на кордоні Єгипту і Ізраїлю на узбережжі Акабської затоки. Оточене гранітними горами і найчистішими лагунами, воно наповнене спокоєм і відчуттям повної самотності, урізноманітнити яке, можна занурившись в підводне плавання або ж віддати перевагу екзотичній риболовлі. Старовинне місто Олександрія саме по собі вже є пам'яткою Єгипту. Тут зберіглася найдавніші історичні пам'ятки, створені греками ще в 332 році до нашої ери. Саме тому місто більше схоже на європейське, ніж арабська. Але не архітектурою єдиною ... протяжно в 40 км уздовж берега моря тут розташовані розкішні пляжі. А в поєднанні з м'яким середземноморським кліматом - це створить ваш блаженний відпочинок.

image003

У найбільшому місті Африки - Каїрі воістину змішалося минуле і сьогодення. Величні піраміди і тисячі священних мінаретів потопають серед нескінченних пробок і ринків з найнеймовірнішими товарами. Тут панує особлива атмосфера Середньовіччя, відчути яку можна під звуки муедзина на вуличках міста, скуштувавши дешевий соковитий фалафель від місцевих кулінарів і прокотившись по історичному Нілу.

image004

Викупатися в ваннах Клеопатри і отримати насолоду від відпочинку на безкрайніх піщаних пляжах, поринаючи в бірюзові води Середземного моря ... Все це стає реальністю в місті Марса-Матрух. Історичне місце, засноване колись самим Олександром Македонським, сьогодні перетворилося в престижний курорт, де вважають за краще відпочивати самі єгиптяни. Спокійним місто буває тільки в зимовий період, влітку ж він переповнений веселощами і шумом.

Кухня

Пряна, ароматна, що поєднує десятки відтінків і фарб спецій, заснована в більшості на злаках і овочах - національна кухня Єгипту. У традиційних стравах не використовують свинину, згідно арабським традиціям. Але це не робить її менш різноманітною і смачною: ситне Кушарі, старовинне фул медамес, святкова Фаттах, медово-солодкі халва, Дукка, кунафа ... І все це необхідно запити ароматним чаєм, та пряним кальяном! 5 речей, які необхідно зробити в Єгипті: Побачити Піраміди і Сфінкса - велич Давнього світу у всій красі! Це - Чудо світу, заради якого дійсно варто відвідати Єгипет хоч раз в житті. Пропливсти по Нілу. Невеликий круїз на човні по найдовшій річці світу. Свіжий ковток повітря, оазис серед виснажливої ​​сонцем спеки. Скупиться в Хан Ель Халілі. Якщо ви вмієте торгуватися і хочете отримати сувеніри за вигідною ціною - цей лабіринт базару саме те, що потрібно. Обережно, щоб не загубитися в натовпі! Зануриться на глибину Червоного моря. Запаморочливі коралові сади з незвичайною морською живністю не можуть не вразити! Зустріти захід у пустелі. Космічне небо ніде ще не було настільки поряд ... А за міцним бедуїнських чаєм воно буде ще яскравіше!

м. Київ, вул. Межигірська 56
м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 16, оф. 309.

Image
logo

+38 (063) 795 36 34
Viber/WhatsApp
+38 (063) 053 70 62
Viber/WhatsApp
+38 (095) 707 19 20
Viber/WhatsApp

partner logo3

© Copyright HappyRest