Туреччина

4de7252a02454

Східна красуня з європейським характером

З перших секунд вона проникає криками чайок і піснями муедзина, спекотним запахом моря і дурманного кальяну. Вона лінива і розслаблена, на сонячному узбережжі, та з коктейлем в руці. Але в той же час - неймовірно харизматична і заразно ритмічна в майстерному танці живота.

Туреччина - вдале поєднання східної екзотики і європейського комфорту. Доступна для більшості, але далеко не розкрита і не зрозуміла... Яка ж вона насправді?

Загальна інформація про країну:

Столиця держави: Анкара (75 млн.чол.)

Географія: сусіди Туреччини на сході: Грузія, Азербайджан, Вірменія і Іран; на півдні: Сирія і Ірак; на заході: Болгарія і Греція.

Країна омивається 4 морями: Середземним, Чорним, Мармуровим і Егейським.

Офіційна мова: турецька

Національна валюта: турецька ліра

Релігія: іслам

Клімат: субтропічний переважно середземноморського типу (зима - близько + 5, літо - близько + 30 С)

Час: Збігається з українським.

Відпочинок: Популярні курортні міста

Який же відпочинок без Туреччини?! Щороку сотні туристів, спокушені сервісом All inclusive, прилітають сюди поніжитися на сонячному узбережжі, вдосталь напитися турецького чаю (або чогось міцнішого) і обов'язково придбати щось на місцевих базарах. Але це далеко не всі переваги Туреччини, в кожному її місті вас чекають свої пам'ятки, створені і збережені тисячоліттями...

Курорти Егейського моря

Тисячі кілометрів піщано-галькових пляжів простяглися вздовж оксамитового узбережжя в Мармарисі. Воістину мальовниче місце, де є чим розважитися і на що подивитися. Вранці - дайвінг, ввечері - гаряче клубне життя. Нудьгувати тут точно не доведеться!

Бодрум - «Турецьку Рів'єру» гідно оцінять любителі якісного відпочинку. Різноманітне нічне життя тут представлене ​​безліччю респектабельних клубів, ресторанів і дискотек. Ну а в перерві між «тусовками», можна зайнятися серфінгом або ж відвідати місцеву визначну пам'ятку - Музей підводної археології.

Фетхіє - ще одна заповідна екологічно чиста зона, що потопає в зелені. Умовно місто розділене на дві частини: в північній - розташувалися галасливі фешенебельні готельні комплекси, а на півдні - знаходиться тиха бухта Олюденіз (Olu Deniz), на косі якої мешкають черепахи.

Біля східного узбережжя Егейського моря розкинувся жвавий Ізмір, який має другий за величиною порт в Туреччині. Гарне історичне місто з розвиненою культурною діяльністю. Особливо це відчувається в сезон міжнародних виставок мистецтв, які проходять тут щорічно.

Курорти Середземного моря

Анталія ніколи не спить, тут життя б'є ключем 24/7. Вечірки, аквапарки, дискотеки, бари, ресторани... Сучасний торговий і діловий центр Середземноморського узбережжя просто створений для запального відпочинку молоді.

hotel all inclusive turkey

Затишна і тиха Аланія зустрічає своїх туристів райськими пейзажами, піщаними пляжами, які оточені банановими гаями. Ви потрапите в справжній тропічний рай! Ідеальне місце для сімейного відпочинку.

Маленьке портове містечко Кемер має свою чарівність. Шикарне найчистіше узбережжя охоплене в полон могутніми горами, оливковими гаями і сосновими лісами.

TUR 000E83ED 1

Берегова зона міста Белек практично вся відзначена «Блакитним прапором». Чисті і м'які піщані пляжі дозволяють насолодитися морем сповна! Особливо відпочинок в цьому регіоні підійде для маленьких туристів. Цікавий курорт і для любителів активного відпочинку: гольф, верхова їзда, рафтинг, альпінізм - місцеві готелі пропонують різноманіття розваг!

Історичний Сіде сьогодні оточений сучасними готельними комплексами на будь-який смак і гаманець. Місто приваблює туристів переважно піщаними пляжами і безліччю унікальних пам'яток античної культури.

Стамбул - ця мрія точно повинна здійсниться! Непохитна краса міста, яка підкорила серце кожного, хто хоч раз бачив її історичні пам'ятки, вдихнув її східні п'янкі пахощі і поторгувався з місцевими на ринку.

Кухня

Пряне м'ясо в поєднанні з безліччю спецій і соковита зелень - основа турецької кухні. А як же без випічки, хліб тут може бути тільки свіжий! Особлива любов простежується до кисломолочних продуктів і супів на їх основі, вони особливо доречні в спекотні дні. Ну а після соковитого кебаба і порції найніжніших мезе не забудьте насолодитися традиційною пахлавою і лукумом, адже в них весь смак Туреччини.

5 речей, які необхідно зробити в Туреччині:

Поїхати на екскурсію в Памуккале. Подивитися на восьме чудо світу - обов'язок кожного справжнього туриста.

Спуститись на каное наввипередки з вітром по одній з гірських річок. Рафтинг - це неймовірний адреналін від занурення в крижану воду.

Відправитись у круїз на яхті. Погляньте на Туреччину з іншого боку, адже її краса - безмежна!

Попаритися в хамамі. Традиційне, але таке приємне проведення часу для відновлення фізичних і духовних сил.

Відвідати базар у Стамбулі. Зі знаменитого Гранд базару неможливо вийти з порожніми руками. Пощастить лише тим, хто дійсно вміє торгуватися!

м. Київ, вул. Межигірська 56
м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 16, оф. 309.

Image
logo

+38 (063) 795 36 34
Viber/WhatsApp
+38 (063) 053 70 62
Viber/WhatsApp
+38 (095) 707 19 20
Viber/WhatsApp

partner logo3

© Copyright HappyRest