Болгарія

Гостинна душа

Вона манить до себе ароматом рожевого масла, весело кружляє в традиційних танцях під «народні акомпанементи», смачно і щедро пригощає національними стравами, та вишуканим вином, зібраним і приготованим власними руками виноробів.

Болгарія - країна контрастів, які проявляються у всьому. Подорожуючи курортними містечками, ви здивуєтеся наскільки вони різноманітні: золоті піщані пляжі стрімко змінюються на скелясті гори, тихі дзеркальні озера - на загадкові печери, швидкі ріки - на спокійні рівнини.

Привітні болгари приймають гостей з усього світу, які бажають придбати путівки в Болгарію з кожним роком і їх стає все більше. Адже за останній час країна значно змінилася: старі готелі освіжили за допомогою ремонту, поліпшили якість сервісу обслуговування. До того ж, Болгарія, як і раніше залишається доступним курортом для більшості туристів.

Тури в Болгарію – різноманітні. Є бюджетні тури в Болгарію автобусом, що користуються популярністю у молоді, і у туристів, що бажають заощадити. Так само є авіа-тури. У Болгарії на морському узбережжі є 2 аеропорти: Варна і Бургас. Це дозволяє вибрати найближчий аеропорт до потрібного Вам курорту, або, наприклад, комфортно і швидко долетіти прямим рейсом з Києва. На вибір тут різні категорії готелів: від недорогих вілл до шикарних п'ятизіркових готелів зі СПА-центрами.

Туристична агенція Хеппі Рест особливо рекомендує відпочинок в сонячній Болгарії для сімей з дітьми. Також тури в Болгарію порадують любителів гірськолижного відпочинку взимку, де створені ідеальні умови для навчання лижників – початківців.

Загальна інформація про країну

 Столиця держави: Софія (1,43 млн осіб)

Географія: країна розташована в північно-східній частині Балканського півострова.

З північного боку межує з Румунією, з південної - з Туреччиною і Грецією, з західної - з Сербією і Македонією, східна - омивається Чорним морем.

Офіційна мова: болгарська

Національна валюта: лев

Релігія: православ'я

Клімат: помірно-континентальний, в південних районах перехідний до середземноморського. Середня температура взимку - 4-2 С °, в липні +16 +27 С °.

Відпочинок: Популярні курортні міста

Болгарія приймає відпочиваючих цілий рік. Влітку вона надає ідеально чисті пляжі Чорноморського узбережжя, що удостоєні нагороди «Блакитного прапора», а взимку - гірськолижні траси різної складності. Країна займає почесне друге місце в світі за кількістю мінеральних джерел, і третє - за кількістю архітектурних пам'яток.

Агенція Хеппі Рест впевнена, що ця країна здатна підкорити серця багатьох туристів своєю простотою і загадковістю одночасно. Ми пропонуємо гарячі тури в Болгарію - як найшвидший і доступний спосіб відкрити для себе нову приголомшливу країну!

Курортний Сонячний берег розташований на 7-кілометровій смузі узбережжя Болгарії. Туристичний регіон вигідно розташований далеко від великих міст, автомагістралей, тому щорічно достойний нагороди «Блакитного прапора».

Спокійне місто ідеально підійде для відпочинку з дітьми. До того ж, Хеппі Рест постійно надає гарячі путівки на Сонячний Берег. Це бухта з пологим заходом і безліччю дитячих розваг на березі - басейни, гойдалки, гірки, водні ігри, розіграші та дискотеки, неподалік також знаходиться аквапарк.

Сонячний берег - відносно молодий курорт, тому історичних пам'яток тут немає, а на екскурсії можна відправитися в найближчі міста. Нудьгувати вам точно не доведеться, так як в місті повно сучасних розваг: міні-гольф на набережній або прогулянки по околицях на квадроциклі, боулінг, казино, картинг, пейнтбол - чого тільки душа забажає! Обираючи для себе тури в Болгарію, приготуйтеся повеселитися на повну!

Будьте готові, до того що і вночі в місті не менше весело - нічні клуби з модними ді-джеями для молоді звучать до самого ранку, а в шикарних ресторанах буде приємно провести вечір людям старшого віку.

Золоті піски - курорт, який спеціально створений для безтурботного відпочинку його гостей. Маленьке містечко без зайвої суєти і химерності, залишає тільки найприємніші враження.

Путівки на Золоті піски не здивують пам'ятками, але обов'язково порадують створеними тут майже ідеальними умовами: з чистим узбережжям, лагідними хвилями моря і буйною зеленню місцевих парків.

Саме тут буде максимально комфортно відпочити з дітьми, які будуть в захваті від запропонованих розваг, а особливо - від аквапарку «Акваполіс», що відомий, як найгарніший в усій Східній Європі.

Але не менш цікаві тури на Золоті піски і для молоді, які зможуть знайти для себе пригоди серед багатолюдних пляжів, де вдень і вночі життя б'є ключем і переповнює зарядом позитиву. Розслабитися фізично і налаштуватися морально допоможуть цілющі джерела і оздоровчі центри.

Підводячи підсумки про курорт, можна сміливо сказати, що вибравши для себе і своєї сім'ї туристичні путівки на Золоті піски, ви точно не пошкодуєте про свій вибір.

Болгарія сповнена сюрпризів! Подорож до Болгарії - це не тільки звичний для нас пляжний відпочинок, але і мережа цілком професійних гірськолижних регіонів, які можна відвідати з листопада по травень.

Молоде курортне містечко Банско вже встигло прославитися серед альпіністів і лижних любителів. Загальна протяжність гірськолижних трас - 70 км, а снігове покриття в сезон тут досягає до 2м. Курорт розділений на три зони: Чалін-Валог, Шилігарніка і Бандерішка Поляна. Відповідно до рівня підготовки, ви можете вибрати трасу, найбільш комфортну для спуску. Туристична агенція Хеппі Рест з радістю допоможе Вам визначитися і підбере путівки в Болгарію, виходячи з особистих переваг і смаків.

Але навіть якщо вам не подобаються лижі, нудьгувати в колоритному Банско не доведеться. На курорті можна відвідати цікаві екскурсії, а після - розслабитися і оздоровитися в одному з термальних джерел. Варто відзначити, що навіть гірське повітря в Банско вважається цілющим, все через рослинність, яка покриває схили гір.

Обов'язково спробуйте Банско на смак. У цьому регіоні традиційно прийнято готувати м'ясо - на пару або тушковане. Це й не дивно, адже перед катанням слід добре підкріпитися. Найкращу колоритну атмосферу передають місцеві таверни - «хутра». Також, поблизу гірськолижних трас є безліч фастфудів, де можна швидко і недорого поїсти. Зарядився - і вперед, підкорювати нові вершини сонячного Банско!

Чарівний південний курорт Варна запрошує пройтися затишними вуличками, відвідати історичні екскурсії та побачити стародавні, вкриті віковими таємницями музеї і пам'ятники, царські садиби і знаменитий кафедральний собор... Також, вибравши для себе тур в Варну, можна як слід оздоровитися: грязі Варненського озера і мінеральні води мають цілющі властивості, спрямовані на повне відновлення сил вашого організму. У регіоні розміщені більше 10 джерел з мінеральною водою.

Майже все узбережжя в місті має піщане покриття і пологий захід в море, що дозволяє безпечно відпочивати з дітьми. Найпопулярніший і багатолюдний пляж - Центральний, особливо привертає вечірками і недорогими коктейлями молодь. Південний пляж буде цікавий активним туристам, які зможуть позмагатися в пляжному волейболі. На території «Офіцерського» пляжу розташований басейн з сірководневою водою, відомою цілющими властивостями. А північні пляжі «Буніте» і «Буніте-2» здивують високим європейським сервісом.

Вибираючи тури в Болгарію, обов'язково проконсультуйтеся з менеджерами компанії Хеппі Рест, які підкажуть, де і коли краще відпочивати в цій країні.

Особливу увагу слід приділити смачній колоритній кухні. У численних закладах Варни подають традиційні болгарські страви: «каварма» (тушковане з овочами м'ясо), «заважає скара» (асорті з м'яса), а до них - овочі на грилі або відомий смажений в паніровці сир. Також, в меню пропонують достатньо рибних страв з бичків, форелі, камбали і кефалі, яку смажать, запікають і готують на грилі.

Несебр - місто-музей, перлина Болгарії і справжнє диво, яке знаходиться під надійним захистом ЮНЕСКО. Це одне з найкрасивіших старовинне місто, якому вже більше 3000 років! У Несебрі дбайливо шанують вікові традиції і зберігають таємниці давно минулих днів. Історичне минуле міста дійсно цікаве: кілька століть назад він практично весь потонув під водою, залишилася лише невелика частина землі розміром 850 Х 300 м, де і збереглися всі 40 відомих міських храмів. Сьогодні весь «підводний» Несебр можна побачити під час захоплюючої прогулянки на катері.

Путівки в Несебр від компанії Хеппі Рест - доступні для кожного допитливого туриста, адже наші ціни завжди найвигідніші.

Курорт умовно поділений на дві частини: Новий Несебр розташований на материку, і Старий - на півострові. Саме з моста, яким місто зв'язується із сушею, починаються його визначні пам'ятки. Тут розташований старий млин, навколо якого організовано гарне освітлення і лави для втомлених туристів. Праворуч - пам'ятник покровителю рибалок - Святому Миколаю.

Старий Несебр захоплює своєю архітектурою і поєднанням в одному місці всього, що може побажати душа туриста. Тут розташований і сувенірний ринок з виробами ручної роботи, і безліч старовинних церков і музеїв, та ресторани з видом на море, де можна спробувати домашнього вина і насолодитися приготованою на грилі рибкою. У місті можна довго гуляти старовинними вузькими вуличками, і кожен раз відкривати для себе щось нове. Коли закривається залізна Брама, прокидається Новий нічний Несебр, з безліччю пінних дискотек і тематичних вечірок.

Загалом, путівки в Несебр - неймовірна можливість провести свою відпустку не тільки пізнавально, але і максимально весело!

Равда - ця курортна зона Болгарії більше припаде до смаку цінителям первозданної природи, які  достойно оцінить прекрасні пейзажі і блакитні затоки. Також місто широко відоме своїми школами з таких видів спорту як серфінг, віндсерфінг, веслування і водні лижі.

Даний курорт відомий багатьом, перш за все, дешевизною відпочинку, але з кожним роком кількість готелів в ньому зростає, як і кількість туристів, які бажають відвідати затишне містечко. Багато відпочивальників вибирають для себе тури в Равда, щоб провести свою відпустку на березі моря, далеко від міської суєти і гучних курортних набережних.

Однойменний мис Равда розділив місто на дві частини: галасливий «Південний берег» - центр водних розваг і пляжних вечірок та тиху курортну зону.

Особливе і обов'язкове місце в Равді - місцевий продуктовий ринок, пронизаний справжнім болгарським колоритом. Медова диня, цукрові кавуни, медові персики... Саме тут можна спробувати самі стиглі і ароматні фрукти, вирощені в фруктових садах на околицях курорту турботливими болгарами. Адже неможливо дізнатися країну «не скуштувавши» її на смак. Туристична агенція Хеппі Рест пропонує гарячі путівки в Болгарію, щоб ви мали можливість спробувати нове і незабутнє для себе.

Курорт Св. Костянтин і Олена - це велика лісопаркова зона, наповнена безліччю різноманітних місцевих і екзотичних дерев: саме тут серед сосен і туй можна побачити як проростають лайми і фіги. Неспішно прогулюючись алеями парку, відчуваєш особливу атмосферу натхненності, і часом здається, що і зовсім знаходишся поза часом, в далекому минулому. Такі моменти дійсно безцінні, і переживати їх хочеться якомога частіше! З Хеппі Рест ваші можливості - безмежні і реальні, ми надаємо путівки в будь-яке туристичне місто сонячної Болгарії.

Про історичне минуле нагадує в місті і невелика каплиця, що знаходиться на місці колись великого жіночого монастиря Святих Костянтина і Олени, що датується 14-16 століттям споруди. Це єдина пам'ятка архітектури, яка дожила до наших днів. За місцевою легендою, монастир побудували ченці, які виступали проти підпорядкуванню турецьким загарбникам.

Узбережжя міста має свою чарівність: оточене бухтами, скелями і затоками, особливо приваблює любителів тиші на самоті з природою. Тут повно мальовничих місць для дайвінгу та умиротвореної риболовлі, а також для романтичних вечорів, наповнених шумом моря і теплом розжареного за день піску.

Серед багатьох туристів тури в Св. Костянтин і Олена відомі своїм бальнеологічним центром "Гранд Готель Варна", де надають лікувальні програми для оздоровлення всього організму.

Невелике курортне містечко Святий Влас розташувався уздовж узбережжя Чорного моря коло самого зеленого підніжжя Стара Планина. Затишний і тихий, курорт стрімко розвивається і щороку приваблює до себе все більше туристів, які гідно оцінюють його цілющий клімат і купують путівки в Святий Влас. Багато відвідують курорт саме через оздоровчі процедури для дихальних шляхів.

Місто відоме серед відпочиваючих своїми чистими піщаними пляжами протяжністю в 1,5 км. Тут немає набережної, замість неї – є дві головні туристичні вулиці: на Цар Симеон розмістилися сувенірні магазинчики і овочеві лавки, а на вулиці Мак, що розташована паралельно яхтової пристані Марина Динева, вишикувалися місцеві шикарні ресторани з літніми терасами і видом на море.

Пам'яток в молодому місті небагато, одне з головних - відновлений храм Афанасія Великого. Також широко відомий амфітеатр комплексу «Арена», на відкритій сцені якого протягом сезону проводяться різні театральні постановки, музичні шоу і програми. За допомогою захоплюючих турів від Хеппі Рест легко відкривати для себе давно відомі країни по-новому!

Курорт Созополь розділений на дві частини найкрасивішим парком з місцевими пам'ятками. Мальовнича старовинна частина міста знаходиться на півострові, нова - носить назву «Харманіт» і розташована на території, де раніше працювало багато млинів, а нині зберігся лише один. Підбираючи тур в Болгарію для свого відпочинку, не пошкодуйте придбати оглядову екскурсію по історичним місцям, адже тільки так можна пізнати країну по-справжньому.

Саме старовинна частина курорту є болгарським заповідником і знаходиться під охороною ЮНЕСКО. Територія наповнена старовинними пам'ятками і архітектурними будівлями, яким більше 2000 років. Велика частина з них - реставровані в свій первісний стан, що створює особливий шарм місцевим вулицям Созополя, де вони розташовані.

Прогулюючись містом, можна побачити не тільки християнські церкви, а й римські арки, залишки візантійських будівель, середньовічні стіни, просто красиві колоритні будинки. Щоб оглянути курортну територію буде потрібно не один день, і навіть не один тур в Созополь, але з кожним разом перебування в цьому місті тут буде багато цікавого і пізнавального.

Щорічно, в перших числах вересня, в Созополі організовують фестиваль «Аполону», присвячений мистецтву. У цей період сюди з'їжджаються всі місцеві поціновувачі творчості, і цілих 10 днів тут панує надзвичайна атмосфера. Туристи можуть відвідати захоплюючі фотовиставки, картинні галереї під відкритим небом, подивитися фільми, послухати пісні та літературні читання. Туристична агенція Хеппі Рест рекомендує придбати путівку в Созополь заздалегідь,  так як ви зможете значно заощадити!

Кухня

Обід в Болгарії обов'язково починається зі знаменитого шопського салату, що вважається істинно національним блюдом. Із-за неповторного смаку, тільки заради цього, вже можна відправитися в тур в Болгарію.

Самобутність болгарської кухні зберігається в її щедрих порціях овочів, які використовуються при приготуванні практично всіх національних страв, а також різних приправ, прянощів, спецій, трав і зелені, що безсумнівно створюють той самий неповторний аромат.

Велика розмаїтність салатів доповнюють тут різними сирами і кисломолочними продуктами. Останні мають тут особливий, неповторний смак, завдяки молочнокислої бактерії, яка існує тільки в Болгарії. Трохи кислувате загустівше молоко, схоже на кисле молоко, додають до салатів і десертів, використовують для приготування холодних закусок, а також супів і юшок. На його основі готують знаменитий холодний суп таратор, без якого не можна уявити болгарської кухні.

Також болгари небайдужі і до всіляких десертів, випічки. У місцевих кафе обов'язково скуштуйте баницю - традиційний болгарський пиріг з дріжджового листкового тіста з найрізноманітнішими начинками. Ця страва з чашкою ароматної кави стане ідеальним завершенням щедрої болгарської трапези.

5 речей, які необхідно зробити в Болгарії:

  • Відвідати Рильський монастир - відомий як Єрусалим Болгарії. Знаходиться мальовничий монастир в покритих лісом горах на південь від Софії.
  • Подивитися на найменше місто в Болгарії - Мелник, де знаходяться одні з кращих виноробних підприємств в країні.
  • Відчути всі відтінки ароматів в Долині троянд - 30-кілометрових квіткових полях, які знаходяться між Стара Планіна і Средна гора.
  • Вивчити «підводний» Несебр в місті-музеї, велика частина якого багато століть назад пішла під воду.
  • Смачно освіжитися, спробувавши холодний суп таратор, без якого не обходиться справжній болгарський обід.

м. Київ, вул. Межигірська 56
м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 16, оф. 309.

Image
logo

+38 (063) 795 36 34
Viber/WhatsApp
+38 (063) 053 70 62
Viber/WhatsApp
+38 (095) 707 19 20
Viber/WhatsApp

partner logo3

© Copyright HappyRest