Угорщина

Европейська «родзинка»

Угорщина - як історична книга, яка наповнюється новими главами і барвистими картинками, і кожен раз залишає пам'ятну частинку в душі свого «читача». Її неможливо «прочитати» за один раз, хочеться знову і знову переживати найяскравіші моменти: спостерігати за непорушністю могутнього Дунаю, фотографувати дивовижні пейзажі озера Балатон, приймати лікувальні і розслаблюючі мінеральні ванни, та ласувати ситними і величезними порціями традиційного гуляшу.

Колоритна Угорщина давно підкорила серця туристів красою історичної архітектури, щедрістю гостинної мадярської душі і, звичайно ж, можливістю подорожувати країною за доступними цінами.

Туристична агенція Хеппі Рест пропонує гарячі путівки в Угорщину, щоб вже сьогодні ви здійснили свою маленьку сонячну мрію!

Загальна інформація про країну

Столиця держави: Будапешт (10,4 млн. Осіб)

Географія: країни-сусіди: Сербія та Черногорія, Хорватія, Словенія, Австрія, Словакія, Україна і Румунія.

Межі Угорщини оточують гірські хребти: відроги Альп - на заході, масиви Карпат - з півночі та сходу. На заході знаходиться найбільше озеро Центральної Європи - Балатон.

Офіційна мова: угорська

Національна валюта: форинт (HUF)

Релігія: католицизм (в більшості), протестанти.

Клімат: помірно-континентальний. Зими холодні, але не тривалі, весна і осінь - теплі і затяжні, літо - спекотне. Середні температури: в січні від 0 до -4 ° С, в липні - від +20 до + 22,5 ° С.

Відпочинок: Популярні курортні міста

Туристичний потенціал Угорщини підкорює достатком. Серед затишних міст, численних екскурсій з дегустацією знаменитих тосканських вин і перервами на релакс в спа-центрах, кожен знайде для себе щось особливе.

По-справжньому домашня і гостинна Угорщина, наповнена неповторною атмосферою - ідеальне місце для мандрівників, які женуться за яскравими враженнями. Покваптеся, за своєю гарячою путівкою від агенції Хеппі Рест вже сьогодні!

Старовинний Будапешт приваблює своїм імператорським духом, вабить гучними тусовками та божевільним відривом. Кожен день тут створюється новий цікавий привід, щоб приїхати: виставки, фестивалі, концерти, історичні екскурсії... Тур в Будапешт - занадто приваблива пропозиція, щоб від нього відмовитися.

Місто заслужено називають одним з найкрасивіших у світі, а його панорамний вид на Дунай занесений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Одне задоволення прогулятися пішки по старовинним кварталам, оглядаючи розкішні будівлі театрів і палаців, захоплюючись величними пам'ятниками старовинної угорської епохи. Також, що обов'язково слід відвідати в столиці - Будайську фортецю і Рибальський бастіон, звідки можна побачити відому будівлю Парламенту.

У Будапешті велика кількість термальних і лікувальних купальнь. Під містом знаходяться цілі термальні водойми, де на поверхню виходять джерела з лікувальною або мінеральною водою. Всі оздоровчі програми засновані на різних водних процедурах або ж на прийомі лікувальної води всередину.

Путівки в Дебрецен вибирають ті, хто хоче оздоровитися лікувальною водою, відпочити від міської метушні, побути наодинці з природою і своїми думками. У місті розташована велика кількість бальнеологічних санаторіїв, де можна пройти повний курс лікування. Найкраще приїздити в Дебрецен з квітня по жовтень, в гарну теплу погоду буде приємніше насолоджуватися дивовижною природою курорту.

«Кальвіністський Рим» - так називають Дебрецен багато туристів із-за неповторної архітектури міста. Тут розташований найбільший в Угорщині протестантський храм - Кальвіністський собор, неподалік - Реформаторський коледж, в якому сьогодні знаходиться музей історії протестантизму і найбільша релігійна бібліотека.


Головним центром веселощів в місті вважається національний парк «Надьерде», на території якого розташований знаменитий аквапарк «Акватікум», Дебреценський зоопарк, ботанічний сад, дитячий угорський Луна-парк з безліччю ігрових майданчиків і атракціонів. Хеппі Рест рекомендує відвідати Дебрецен всією сім'єю, адже тут знайдуться захопливі розваги як для дорослих, так і для дітей, а доступні ціни не спустошать  сімейний бюджет.

За безтурботним, відновлювальним та повністю розслаблюючим відпочинком багато туристів відправляються в Хевіз. Затишне європейське містечко приваблює гостей охайними вуличками, душевними кафешками та різноманітною місцевою рослинністю. Але все ж, головне, чому мандрівники з усього світу поспішають купити путівки в Хевіз - найбільше в Європі однойменне термальне озеро, в теплих джерелах якого, можна купатися цілий рік.

Другою причиною обов'язкового відвідування курорту - є його лікувальні санаторії, де пропонують повноцінний оздоровчий комплекс: масаж, грязьові та вуглекислі ванни, лікувальна гімнастика, електротерапія і багато інших ефективних і не менш приємних процедур.

Відомий Хевіз і своїм багатим історичним минулим, ознайомитися з яким можна на місцевих екскурсіях по околиці. Вас неодмінно здивує помпезний палац Фештеіч 18 століття, виконаний в стилі бароко, музей найдавнішої зброї та бібліотека з ексклюзивною колекцією книг.

Маленьке угорське місто Хайдусобосло відоме далеко за межами Угорщини як один з кращих бальнеологічних курортів країни. Місто знаходиться в східній частині Угорщини, в так званій «Великій угорській рівнині», саме тому тут завжди найхолодніша зима і найтепліше літо у всій країні. Туристи цілий рік купують путівки в Хайдусобосло і приїжджають сюди за оздоровленням та душевним відпочинком в цілющих джерелах.

Найбільший в країні водолікувальний комплекс, площею 25 га, знаходиться в самому центрі міста. На його території розташовані три критих басейни з водою різної температури, дитячі та спортивні басейни, де проводяться лікувальні та оздоровчі процедури.

Також, крім своїх «лікувальних» властивостей, славиться місто великою кількістю гарних архітектурних споруд: Дзвоновий будинок (Золтан Рац) із зібраною унікальною колекцією дзвонів, церква Св. Ласло, побудована в 18 столітті і вважається одним з головних символів міста, реформаторська церква, збудована на фундаменті 15 століття... І ще багато, не менш помпезних історичних будівель, що прикрашають угорське містечко.

Вдале розташування Єгера, який знаходиться всього в 140 км від Будапешту і в 210 км від українського Берегово, робить курорт ще доступнішим для бажаючих відвідати Європу. Місто, як і більшість в Угорщині, наповнене своїми неповторними ландшафтами, створеними самою природою, і щороку все більше мандрівників обирають для свого відпочинку тури в курортний Єгер.

Розташована тут Єгерська купальня, відома як одна з центрів лікувального туризму, надає відвідувачам безліч різних басейнів з термальною водою, яка має лікувальні властивості і сприятливо впливає на організм.

Недалеко від Єгера знаходиться невелике дивовижне село Егерсалок - «угорське Памуккале» - як кажуть місцеві жителі на великий соляний пагорб, що являє собою унікальне створіння природи, і яких на планеті всього три (ще в Туреччині і в Америці). Поспішайте побачити справжнє диво, яке стає реальним і доступним за допомогою туристичної агенції Хеппі Рест!

У Єгерському регіоні сприятливий клімат для вирощування винограду і виробництва якісного вина, не дарма виноробством тут займаються з 14 століття. Найвідоміша пам'ятка Єгера - Долина красунь, де знаходиться понад 200 винних погребів. Вони тісно розташовані один до одного і складають собою велике коло із зеленим парком по центру. Бродити по прохолодним погребам - заняття незвичайне і цікаве, особливо, коли кожен господар намагається пригостити вином. 

Кухня

Пікантна, ситна, насичена спеціями і неповторним ароматом - угорська кухня приймає гостей у всіх традиціях. Майже в кожному місцевому ресторані в Угорщині ви, безсумнівно, знайдете в меню «візитну картку» країни - гуляш, який дійсно варто спробувати. З делікатесів вам точно запропонують вже традиційне тут фуа-гра, а також безліч варіантів смачною інтерпретації гусячої печінки.
З огляду на те, що улюблена спеція угорців - пікантна паприка, то і страви, відповідно, мають свою гостру «родзинку». Але в руках справжніх професіоналів - навіть звичайні страви з місцевими спеціями перетворюються в шедеври кулінарії, які прийнято запивати тут витриманим місцевим вином.

Ну і як же без десерту? В Угорщині це точно не вийде! Тут безліч кондитерських, що так і ваблять солодким запахом свіжоспеченого штруделя, млинчиків «гундель», угорських рулетиків, каштанової маси з вершками... Складно буде зупинити свій вибір на чомусь одному!

5 речей, які необхідно зробити в Угорщині:

  • Накупатися в термальних водах лікувальних озер і назавжди забути про погане самопочуття.
  • Скуштувати усі сорти вин місцевих виноробів, першим з яких буде найвідоміше - «Єгерська Бича кров».
  • Проїхатися з вітерцем по Дунаю, у вечірній час це особливо романтично.
  • Дозволити собі розслабитися в місцевому джакузі після релаксуючого масажу.
  • Відвідати маленькі угорські села, де збережений справжній колорит країни.

м. Київ, вул. Межигірська 56
м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 16, оф. 309.

Image
logo

+38 (063) 795 36 34
Viber/WhatsApp
+38 (063) 053 70 62
Viber/WhatsApp
+38 (095) 707 19 20
Viber/WhatsApp

partner logo3

© Copyright HappyRest