Туніс

Мистецтво відпочинку в гармонії з душею і тілом

Спекотна арабська країна, що вабить до себе традиційним пряним запахом спецій, галасливими ринками з незвичайними товарами, а також вічно галасливою ​​Медіною і величними мечетями. Але варто заглянути у вулички між будинками - і ви побачите зовсім іншу картину, точніше - відгуки традицій іншої країни.

Багато років тому будинки з затишними балконами тут збудували французи, і з тих пір якийсь європейський шарм оселився і наповнив східну країну. Вплив європейської культури простежується не тільки в архітектурі, але і в відмінному сервісі в готелях, професійному обслуговуванні в численних спа-центрах. Єдина відмінність - ціна за послуги, яка в Тунісі значно нижче.

Якщо ви налаштовані на повне відновлення душі і тіла, і ваше бажання усамітнитися із самим з собою перевищує норми дозволеного, туристична агенція Хеппі Рест з великим задоволенням врятує вас від буденної рутини. Ми пропонуємо гарячі путівки в Туніс - як кращий спосіб доступного оздоровлення та релаксу для всієї родини.

Загальна інформація про країну

Столиця держави: Туніс (1 200 тис. Чоловік)

Географія: країна розташована в Північній Африці на березі Середземного моря.

Туніс має спільні кордони з Алжиром і Лівією. Третю частину країни займає гірська місцевість, решта території країни - пустеля.

Офіційна мова: арабська, французька

Національна валюта: Туніський динар

Релігія: іслам

Клімат: субтропічний середземноморський - на півночі, тропічний пустельний - на півдні. Середня температура в січні - від +10 градусів - на півночі країни, +21 градус - на півдні. У липні: в північній частині температура досягає + 26 градусів, на півдні + 33.

Відпочинок: Популярні курортні міста

Найчастіше, в Туніс не їдуть за гострими відчуттями, курорти країни відносяться до душевного відпочинку, досягти якого можна через всілякі процедури таласотерапії.

Африкансько-середземноморський курорт запрошує своїх гостей поринути в світ безтурботності, спокою та краси в кращих готелях країни.

На найбільшому острові Північного узбережжя Африки - Джербі - вас приємно здивує європейський сервіс і доступні ціни на всі види спа-послуг. Встигнути забронювати шикарний готель по гарячім цінам – це ваш найвдаліший вклад в першокласний відпочинок.

Саме талассоцентром із сучасними оздоровчими процедурами і професіоналами своєї справи - славиться курорт серед туристів. Неможливо не відзначити, що значна більшість відпочиваючих - жінки, які приїхали скинути баласт трудових буднів під ніжними і сильними руками масажистів.

Менеджери туристичної агенції Хеппі Рест знають, в яких готелях вас чекають кращі хаммами і гідний сервіс, і з радістю підкажуть вам, оформляючи путівки в справжній рай.

Прекрасним доповненням після розслабляючого масажу стане освіжаюча прогулянка серед оливкових і фінікових дерев, плоди з яких тут вважаються найсмачнішими на всьому африканському узбережжі.

Любителям екзотики варто придбати тур на Джербу ​​в період з жовтня по березень, коли лагуни сповнені рожевими фламінго, які прилітають перезимувати.

Дітям тут теж нудно не буде: на території розважального парку «Джерба ​​Експлора» знаходиться справжня крокодиляча ферма - від величезних страхітливих зубачів до милих маленьких крокодильчиків, які люблять позувати на камеру.

Майже всі готелі Махдії розташовані уздовж узбережжя на першій береговій лінії. Це й не дивно, адже їх на курорті не так вже й багато. Путівки в Махдію - правильний вибір для ідеального відпочинку з дітьми. Малолюдні пляжі з білим найчистішим піском - головна визначна пам'ятка відокремленого курорту.

Якщо метою відпустки є таласотерапія, фахівці Хеппі рест рекомендують відразу ж вибрати підходящий готель, де ви точно отримаєте професійне обслуговування.

Найдавніша славна діяльність жителів Махдії - шовкове ткацтво. За місцевими традиціями, навіть вбрання нареченої обов'язково шилося з шовку, часто, оздобленого золотом. Придбати елітні вбрання для себе, або в якості цінного сувеніру, можна в Чорних воротах на базарі, що організовують тут по п'ятницях.

З давніх часів Махдія широко відома серед прихильників рибних делікатесів, і є однією з рибних столиць країни. Ресторани і кафе наввипередки готові вражати ваші смакові рецептори неймовірними шедеврами високої кухні: морепродукти під пряними соусами, кус-кус з рибою, томатний єжр... Але будьте обережні - тунісці люблять додати перцю.

Ще один спокійний і заспокійливий курорт Тунісу - Монастір. Місто приваблює туристів тихими доглянутими пляжами, недорогими готелями з якісним сервісом і повноцінними талассоцентрами.

Гарячі тури в Монастир частіше обирають для себе люди старшого віку або сім'ї з дітьми. У місті повно історичних пам'яток, які буде цікаво відвідати всією сім'єю.

Екскурсійну програму слід почати з Великої мечеті - головною архітектурною пам'яткою, побудованою з мармурових колон, і Мавзолею Хабіба Бургіби, де знаходиться музей з особистими речами першого президента Тунісу.

Не історією єдиною славиться Монастір. Вибравши для себе путівки на курорт, у вас буде прекрасна можливість провести час активно: пограти в гольф на полі міжнародного класу, навчитися верховій їзді в школі на ранчо Ськанес, зайнятися дайвінгом біля піщаного узбережжя...

Столиця східної частини Тунісу - Сусс розташувалася в мальовничій бухті. Курорт умовно поділяють на три частини, де медину називають історичною, житлові споруди місцевих жителів - центральною, а туристичну зону - північною.

Історична медина відома 30-метровою вежею Калеф Аль Фата, 859 року побудови, з якої відкривається надзвичайно красива панорама міста Сусс. Також, варто відвідування Великої Мечеті, яка зберігає архітектуру Х століття, і музей Сусса, де зібрана сама незвичайна колекція мозаїки в світі.

Тури в Сусс зі своїми невгамовними дискотеками і бурхливим нічним життям особливо популярні серед молоді. Пляжні вечірки, прогулянкові судна з розважальною програмою, казино, парк атракціонів, картинг, гольф - активності на будь-який смак і гаманець надають місцеві готелі та парки розваг.

Не дивно, що кожен рік все більше і більше молодих туристів вибирають для свого захоплюючого відпочинку гарячі тури в Сусс.

Якщо в черговій подорожі ви ставите за мету не тільки якісно відпочити, але і ефективно оздоровитися, ваш ідеальний варіант - гарячі путівки в Хаммамет з Києва. Респектабельний сучасний курорт надає можливість абсолютно розслабитися і віддатися в руки професіоналів з центру таласотерапії.

Практично всі готелі в туристичній зоні Хаммамет Ясмін, південній частині Хаммамета, знаходяться на першій береговій лінії. Для вечірніх прогулянок туристів тут спеціально побудували набережну, де можна знайти найрозкішніші ресторани і колоритні кафе.

Крім пасивного відпочинку в спа-салоні при готелі, все ж варто подивитися на Хаммамет історичний, адже тут повно цікавих пам'яток. Справжні цінителі прекрасного однозначно запам'ятають чудовий будинок Георга Себастіана 20-х років минулого століття з величними колонами, римськими ваннами і власним амфітеатром в саду.

Не менш захоплюючим буде відвідування музею під відкритим небом - туристичного комплексу «Медіна - Медітерране», де організована відмінна зона для відпочинку та розваг з готелем, ресторанами, кафе і базаром хенд-мейд продукції.

Кухня

Кухня Тунісу - це щедрі порції, гарно приправлені східними прянощами і оливковою олією, що надають стравам неповторний смак і аромат. Овочі прийнято різати великими шматочками і разом з м'ясом або рибою подавати з соусами, найчастіше, дуже перченими. Одним з найпопулярніших продуктів, які використовуються в різноманітних стравах і в різних інтерпретаціях, є тунець - гаряче улюблене тунісцями. Лаваш, багет і інші хлібні вироби - подають майже до всіх страв, його їдять вприкуску або використовують замість столових приборів, а також смачно умочати в різні соуси.

Традиційний обід варто почати з закусок, яких тут удосталь: солоні лимони, салат «мешуйя», чебуреки «брик» тефтелі «Кефтиу», курячий омлет «тажин» ... На перше скуштуйте густу «шорбу» з риби або яловичини, на друге - віддайте перевагу кус-кусу з овочами, м'ясом або морепродуктами.

Завершіть традиційний туніський обід місцевими солодощами - пахлавой, зацукрованими горіхами, цукатами або свіжої халвою, які подадуть з м'ятним чаєм і горіхами.

5 речей, які треба зробити в Тунісі

Пройти релакс-курс таласотерапії в кращих спа-центрах країни.

Подивитися на місцеві околиці з висоти пташиного польоту з одного з оглядових майданчиків.

Танцювати до ранку на дискотеці Bora-Bora.

Насолодитися смачним рибним обідом на літній терасі в ресторані на узбережжі.

Зробити тисячі фото біля кожної синьо-білої будівлі історичної Медини.

 

м. Київ, вул. Межигірська 56
м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 16, оф. 309.

Image
logo

+38 (063) 795 36 34
Viber/WhatsApp
+38 (063) 053 70 62
Viber/WhatsApp
+38 (095) 707 19 20
Viber/WhatsApp

partner logo3

© Copyright HappyRest