Мальта

Берегиня вічних цінностей та нерозгаданої історії

Там, де білосніжні береги омиває лагідне і тепле Середземне море, де в затишних старовинних вуличках зберігаються таємниці великої історії, і де час, здається, зовсім втрачає сенс, знаходиться Мальтійський архіпелаг. Це невелика держава, що складається з шести островів, і тільки три з яких є населеними - Мальта, Гоцо і Коміно.

Мальта не володіє найширшими пляжами і просторими пейзажами, вона зачаровує затишними бухтами, притягує бірюзовими хвилями і захоплює пам'ятками, яких на острові, часом здається, більше, ніж самих мальтійців. Вічне свято з квітами, танцями і фестивалями чергуються тут з тихими відокремленими днями, наодинці тільки з собою і первозданною природою.

Відпочинок на островах Мальти - це ще й гарна можливість оздоровитися, помолодіти і набратися сил. Головне джерело і «спонсор» програми омолодження - сприятливі кліматичні умови з насиченим йодом повітрям, мінералізованими водами і м'яким сонцем. Також гідно розвинені допоміжні засоби - таласотерапія зі всілякими масажами, пілінгом, лімфодренажем, обгортанням... Загалом, за красою і молодістю Хеппі Рест рекомендує негайно вирушати в гарячі тури на Мальту!

Загальна інформація про країну

Столиця держави: Валлетта (9,3 тис. Осіб)

Географія: Мальтійські острови являють собою архіпелаг, розташований посеред Середземного моря.

Острів розташований на видаленні: від о. Сицилія (Італія) - близько 93 км. на південь, від узбережжя Північної Африки (Туніс) - на 288 км. на північ, від Гібралтару - на 1826 км. на схід і від Олександрії (Єгипет) - на 1510 км. на захід.

Офіційна мова: мальтійська і англійська

Національна валюта: Євро

Релігія: католицизм

Клімат: субтропічний середземноморський, жарке сухе літо і дощова м'яка зима. Середня температура зимових місяців становить + 9 ° C, а літнього періоду - до + 31 ° C.

Відпочинок: Популярні курортні міста

Відпочинок на Мальті неможливо порівняти з якимось іншим. Вона не створена для пляжного відпочинку, але ви здивуєтеся тому, наскільки різноманітною може бути обрана вами нестандартна подорож.

Крім історичних цінностей, острів наповнений безліччю цікавинок для туристів. Щорічно кількість бажаючих відвідати незвичайне узбережжя за гарячими путівками тільки зростає.

Мальта

Найбільший острів архіпелагу - Мальта – вона колоритна і душевна. Мальта вражає скарбами своєї історії і дивовижними традиціями, а позитивні мальтійці радо приймають гостей у своїх затишних будинках.

Столиця Мальти - Валетта, яка увійшла до Списку всесвітньої спадщини Юнеско, як місто з найщільнішою історичною забудовою в світі. Містечко маленьке, тому всі пам'ятки знаходяться поруч, і цілком достатньо дня, щоб все оглянути.

Обов'язкові місця відвідування - собори Святого Іоанна і Святого Павла, Богоматері переможної, Королівський Оперний театр.

Все найцікавіше в Валетте - в дрібницях. Різнобарвні балкончики місцевих жителів, родинні герби і назви на кожному житловому будинку, а також вручну прикрашені човники місцевих рибалок ...

Ще одне місто Мальти з унікальною атмосферою - стара Медіна. Здається, що тут час зупинився ще кілька сотень років тому. Велика частина населення міста - спадкові графи і князі - представники найдавніших родів Мальти. Вхід в місто проходить через Міські ворота, що є однією з головних визначних пам'яток. Та й кожен житловий будинок тут - як витвори мистецтва, зі своїм унікальним дизайном та історією.

Незважаючи на те, що Мальта і не славиться широкими пляжами, все ж тут є де поніжитися на узбережжі. Комфортними пляжними зонами оснащені курорти Буджибба, Аура, Сліма. Подивитися на диких незвичайних морських мешканців і відвідати незвідані підводні печери можна у берегів Марфа - Поінт, Делімара-Пінт, Анкор-Бей.

Вибравши для себе тури на Мальту, не забудьте взяти з собою додатковий багаж, адже переповнюють емоції і колоритні сувеніри, які вам точно захочеться привезти близьким.

Кухня

Мальтійська кухня склалася під впливом хрестових походів, тому більшість страв максимально прості і ситні. Традиційні страви найкраще приготують в невеликих тавернах, подаючи трапезу в глиняному посуді.

В основі мальтійської кухні - завжди свіжі сезонні овочі, риба і морепродукти, злаки. На перше - спробуйте пряну юшку з різних сортів риби і салатом з тушкованих овочів. На гаряче - покуштуйте дикого кролика по-мальтійські, приготованого в червоному вині, що є справжньою гордістю місцевих кухарів.

Цікавою і різноманітною традиційною стравою у мальтійців вважаються «пастіцці» - невеликі листкові пиріжки з солоними і солодкими начинками, які прийнято їсти з чаєм зі згущеним молоком.

На десерт варто спробувати хрусткі «каннолі» - трубочки з найніжнішою начинкою із сиру.

5 речей, які необхідно зробити на Мальті:

  • Покататися на човні з місцевими рибалками.
  • Спробувати всі варіанти пастіцці.
  • Побувати на параді лицарів.
  • Поспілкуватися з місцевими князями про незвичайну історію їх острова.
  • Назавжди закохатися в неймовірне Середземне узбережжя.

м. Київ, вул. Межигірська 56
м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 16, оф. 309.

Image
logo

+38 (063) 795 36 34
Viber/WhatsApp
+38 (063) 053 70 62
Viber/WhatsApp
+38 (095) 707 19 20
Viber/WhatsApp

partner logo3

© Copyright HappyRest