Кіпр

Створено c любов'ю і красою

Приторно та солодко звучить тільки одна назва найвідомішого курорту - Кіпр. Ну хто хоч раз не мріяв про його екзотичні береги та бірюзове море?! Ідеальний - це коротка характеристика країни, де найбільші райські мрії стають реальністю.

Романтичні заходи на найчистішому узбережжі Середземного моря, п'янке повітря, наповнене ароматом оливкових і кедрових дерев і м'які набігаючі дзеркально-смарагдові хвилі... Блаженство, та й годі!

Маленький острів можна проїхати на машині за добу, але щоб надивитися на нього - не вистачить і цілого життя.

Туристична компанія Хеппі Рест рекомендує і попереджає: гарячі тури на Кіпр - невиліковна залежність, подолати яку можна тільки одним способом... Прямо зараз купити тур в рай!

Загальна інформація про країну

Столиця держави: Нікосія (240 000 тис.)

Географія: острів розташований у східній частині Середземного моря, неподалік від північно-східного узбережжя Африки.

Сусіди Кіпру: Єгипет, Сирія і Туреччина.

Офіційна мова: грецька, турецька.

Національна валюта: євро

Релігія: православ'я - 78%, мусульманство - 18%

Клімат: субтропічний середземноморський, жарке сухе літо (температура до + 45 °,) і тепла зима (температура + 12 °)

Відпочинок: Популярні курортні міста

М'який клімат, чисте узбережжя з респектабельними готелями, цікаві екскурсії та смачні делікатеси місцевої кухні - основні складові ідеального пляжного відпочинку, які ви автоматично отримуєте, обравши для себе путівки на Кіпр. Тут кожне курортне містечко має свою чарівність, свій смак і свої особливі неземні заходи...

Молодіжний, галасливий і вічно пульсуючий дискотеками курорт Айя-Напа. Місто переповнене барами, пабами і дискотечними майданчиками. Для них тут створено цілий Клубний квартал, де нічне життя кожен день гримить до ранку. Недарма Айя-Напу часто називають «другою Ібицьою», адже вона створена для активного відпочинку молоді та всіх завзятих любителів веселитися від душі. Не дарма все більше молодих туристів компанії Хеппі Рест з року в рік обирають путівки в Айя-Напу.

Але не вечірками єдиними... На курорті знаходиться один з кращих пляжів на всьому Кіпрі - Ніссі-біч: найчистіший білосніжний пісок і прозоре оксамитове море - немов призначені для повної релаксації після бурхливих нічних гулянь.

Особливої уваги заслуговують історичні пам'ятки міста, головні з яких - Монастир Айя-Напа і Скельні гробниці Макронісос, де до цих пір ведуться розкопки.

Тури в Пафос обирають для себе любителі спокійного і респектабельного відпочинку. Майже всі місцеві готелі – 4*-х і 5*-ти зіркові, і пропонують своїм відвідувачам безмежну кількість послуг вищої якості. Відповідно, і ціни на ваше задоволення будуть немаленькі.

Нагадуємо, що вибираючи путівки на Кіпр завчасно, можна значно заощадити на бронюванні доступного житла. Фахівці Хеппі Рест завжди готові допомогти і підказати в виборі.

Відомий старий Пафос зі своїм історичним минулим. Саме тут, за давньою легендою, знаходиться батьківщина богині любові і краси Афродіти. Але пам'ятник про це (у вигляді каменю) - далеко не єдиний і не кращий витвір архітектури. Відомі катакомби Св. Соломона, гробниці королів, мозаїки Будинку Діоніса... Не спроста Пафос включений в офіційний список ЮНЕСКО культурних та природних скарбів світової спадщини і знаходиться під її надійною охороною.

Якщо ви не знаєте, куди краще взяти путівки на Кіпр для відпочинку з дітьми, придивіться до затишного міста Протарас. Є кілька вагомих причин вибрати саме це райське містечко. По-перше, тут розташовуються чисті піщані пляжі зі зручним входом у воду, по-друге, серед численних готелів ви точно зможете обрати для себе ідеальний, ну і по-третє, прямо в місті знаходиться океанаріум і аквапарк, що безсумнівно викличе захват у ваших малюків.

Одна з головних складових туру в Протарас - їжа - приємно вражає кількістю та якістю. На традиційний Кіпрський обід варто відправитися в одну з таверн на набережній. Не варто обмежуватися тільки мезе, хоча його обсяги дозволяють цілком насититися одним блюдом. Але ви не пробачите собі, якщо не скуштуєте тешні м'ясні страви: будь то Офелія (свинина тушкована в червоному вині), клефтіко (запечена в печі баранина) або шефталья (свинячі ковбаски або рубані котлети) - післясмак вишуканої кухні ви запам'ятаєте надовго.

Південно-східна Ларнака щорічно приймає на своєму узбережжі тисячі туристів з усього світу. Тури в Ларнаку цікаві своєю історією і численними легендами. Раніше тут розташовувався великий порт, а сьогодні курорт переповнений шикарними готелями, які пропонують туристам різноманіття комфортних послуг для vip-відпочинку.

На курорті багато пам'яток, але є дещо особливо вражаюче. Затонулий шведський паром «Зенобій», який зазнав катастрофи ще в 1980 році, можна оглянути, занурившись з аквалангом в одному з найцікавіших дайв-об'єктів світу. Судно лежить на глибині близько 40 м. У тому ж районі знаходиться ще кілька колись затонулих кораблів, що пішли на дно за часів Другої Світової війни.

Звертаючись за туристичними послугами в компанію Хеппі Рест, ви завжди отримуєте більше, ніж просто інформацію про актуальні тури в потрібну вам країну. Наші фахівці з радістю розповідають і показують, де і як краще організувати ваш ідеальних відпочинок!

У Лімассолі - великому морському порту - створені умови для різнопланового відпочинку. На піщаному узбережжі з цілющим вулканічним піском буде комфортно проводити час з дітьми. А популярний пляж «Губернаторський» особливо порадує любителів нічного життя, адже тут практично цілодобово не вщухають пляжні вечірки.

Місцеві жителі вважають за краще відпочивати на острові «Дамська миля», який вважається найдовшим на острові. На узбережжі відносно мало туристів, що дозволяє сповна насолодитися усамітненням з неземною природою.

Лімассол - дорогий та статусний курорт. Тут повно розкішних готелів та приватних маєтків. Але, якщо ви заздалегідь сплануєте свою подорож, зможете значно заощадити. Гарячі тури на Кіпр від Хеппі Рест - це можливість відкрити для себе нові горизонти.

Всі основні визначні пам'ятки Кіпру зібрані в старому кварталі Нікосії - унікальної столиці одночасно двох держав - Республіки Кіпр і Північного Кіпру. Обов'язкові місця до відвідування - візантійські церкви Хрісалінотісса і Тріпіотіс зі знаменитим іконостасом, Палац архієпископа, Кафедральний собор Св. Іоанна, Ворота Фамагусти і Венеціанська стіна.

Місто вважається одним з найдавніших у світі, де перші поселення датовані ще 7 століттям до нашої ери. Тур у Нікосію - це гармонійне поєднання культури історичного минулого і божевільний ритм сьогодення. Незважаючи на те, що тут живе третина населення всього острова Кіпр, це зовсім не відчувається - так само легко і комфортно, як десь на узбережжі острова.

Невизнана світом Турецька Республіка Північного Кіпру - колоритна суміш турецької культури, грецьких традицій та кіпріотських коренів. Її існування на карті світу, як окремої держави, визнає тільки Туреччина, для інших - це нероздільна частина Республіки Кіпр.

Тур в курортний регіон Північного Кіпру переповнений історичними пам'ятками і розкішними пляжами, а також гідними готелями за помірними цінами. Найпопулярніше туристичне місце для відвідування - замок Святого Іларіона, ченця, який вважається основоположником чернецтва на Кіпрі. Замок розташований на висоті понад 700 метрів над рівнем моря і представляє чудову панорамну площадку для огляду околиць практично з висоти пташиного польоту.

Фахівці туристичної агенції Хеппі Рест завжди готові проконсультувати вас про найнезвичайніші місця далеких країн, щоб ваша подорож була по-справжньому незабутньою!

Більшість пляжів Північного узбережжя Кіпру - піщані з довгим мілководдям, що відмінно підходить для відпочинку з дітьми. Саме тут, на півночі острова, любителів усамітненого відпочинку чекає тиша і благодать, адже туристів тут відносно мало. З пляжних розваг вам запропонують романтичні прогулянки на човнах, прокат скутерів, водні лижі, параглайдинг або традиційний «банан».

Вибравши для себе тури на Північний Кіпр обов'язково спробуйте його на смак: місцева, кухня неодмінно здивує вас новими поєднаннями близькосхідних і середземноморських кулінарних традицій. Кебаб, мезе, хумус і долма - і все це в десятках інтерпретацій! Про десерти і говорити не варто, потрібно лише спробувати!

Кухня

Різноманітна, соковита і свіжа кіпріотська кухня обов'язково порадує своїм гастрономічним різноманіттям. Велика кількість овочів, приправлених місцевими травами і оливковою олією – що є основою більшості смачних і корисних страв місцевого приготування.

Почати слід, звичайно ж, з традиційного і головного - мезе - рибне, м'ясне або змішане. У складі - більше десятка різноманітних закусок, які будуть приносити одну за одною. Особливо улюблена туристами - смажений овечий сир Халлумі з вишуканим солонуватим присмаком.

На десерт тут прийнято балувати незвичайними цукатами з шкірочок кавуна або дині. Не відмовтеся також від корисної пастили з плодів ріжкового дерева, а також приємно-приторних лукумадес (медових пончиків) і пряної дактилем (десерту з горіхами і корицею). І не забудьте про горнятко кави, яка тут особливо міцна.

5 речей, які необхідно зробити на Кіпрі:

Помилуватися фламінго. Саме ці елегантні птахи прилітають наприкінці жовтня до солоного озера Аліки в районі Ларнаки, щоб перезимувати. Іноді їх кількість може перевищувати 10000 особин (!)

Спробувати місцеве вино. Цей напій має на острові давню історію. Сам Гомер вихваляв його в своїх роботах. Сьогодні на Кіпрі є 4 великих виноробних заводи в Лімассолі і безліч маленьких господарств по виготовленню блаженного напою.

Зцілити душу в монастирі Киккос, присвяченому Діві Марії. У це місце величного умиротворення, в горах Троодос, приїжджають молитися про чудеса з усього світу.

Відвідати заповідник Акамас. На цьому узбережжі черепахи відкладають яйця, і рано вранці можна побачити, як народжуються на світ черепашата.

Відчути себе героєм фільму «Блакитна лагуна». У найзатишніших місцях Кіпру, куди можна відправитися на яхті з екскурсією, вам запропонують зануритися у води неземного бірюзового кольору, які до цього можна було побачити тільки в кіно або журналах.

 

м. Київ, вул. Межигірська 56
м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 16, оф. 309.

Image
logo

+38 (063) 795 36 34
Viber/WhatsApp
+38 (063) 053 70 62
Viber/WhatsApp
+38 (095) 707 19 20
Viber/WhatsApp

partner logo3

© Copyright HappyRest